Održan Seminar Za Upravljače Zaštićenih Područja

SeminarŠesti po redu seminar za upravljače zaštićenih područja je ove godine održan 15. i 16. oktobra na Tari pod nazivom ,,Očuvanje i promovisanje kulturnog nasleđa i tradicionalnih znanja lokalnog stanovništva u zaštićenim područjim’’ koje je organizovalo Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine. Pored upravljača zaštićenih područja, seminaru su prisustvovali predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, nevladinih organizacija kao i predstavnici međunarodnih organizacija WWF .

Seminar je organizovan sa cilјem da postane klјučna manifestacija svima onima koji direktno ili indirektno učestvuju u upravlјanju zaštićenim područjima i tokom ova dva dana održane su različite prezentacije,  interaktivne diskusije i drugi vidovi razmene iskustava u ovoj oblasti.

Drugog dana, nakon radnog dela seminara, domaćini su organizovali obilazak Centra za posetioce na Mitrovcu i Zaovinskog jezera.