Festival Ždralova po Četvrti Put na Slanom Kopovu

Ždralovi na ispašiSvake jeseni, Slano kopovo poseti na desetine hiljada ptica, a među najbrojnijim jesu ždralovi. ,,Lovačko udruženje Novi Bečej” već četvrti put, u saradnji sa lokalnom zajednicom i udruženjima građana, organizuje Festival ždralova, dan koji je posvećen fenomenu migracije ptica gde, pre svega najmlađi, mogu da se upoznaju sa ovim fenomenom, učestvuju u brojanju ždralova, kao i da se zabave a i nauče nešto novo kroz razne radionice. 

Festival ždralova će se održati u subotu, 12.11.2016., gde će svi posetioci tog dana moći da uživaju u prirodi, lokalnoj gastronomiji i brojnim sadržajima za decu. Ovom prilikom pozivamo sve koji do sada nisu imali prilike da vide, čuju i uživaju u ogromnim jatima ždralova, da posete SRP ,,Slano kopovo”.

Polazak organizovanog prevoza za decu koja žele da učestvuju u radionicama je u 10h sa parkinga ispred OŠ ,,Miloje Čiplić”, a za ostale sa istog mesta u 14h. Povratak sa Slanog kopova je u 16h. Ostali, koji dolaze sopstvenim prevozom, mogu parkirati automobile na ulazu u SRP,, Slano kopovo” sa Miloševačkog puta.

Program Festivala možete pogledati ovde