Izabrana Maskota Specijalnog Rezervata Prirode ,,Slano kopovo”

Pobednički rad

Nakon zasedanja komisije krajem januara, izabrana je maskota za Specijalni rezervat prirode ,,Slano kopovo”. 

Od ukupno jedanaest pristiglih radova, komisija je jednoglasno izabrala tri najbolja, na osnovu čega su raspoređene nagrade. Treće mesto u okviru konkursa za izradu grafičkog rešenja maskote Slanog Kopova zauzeo je rad Josipa Zgombe, drugo Zorana Peškana, dok je autor pobedničkog rešenja mlada Novobečejka, Aleksandra Kiževska. Nova maskota naći će se na svim promotivnim i štampanim materijalima, edukativnim tablama, suvenirima i ostalim materijalima vezanim za sam Specijalni rezervat prirode „Slano Kopovo“, a dopadljivo i zanimljivo grafičko rešenje doprineće brendiranju ovog prirodnog dobra i medernizaciji promocije ovog značajnog područja.

O samom projektu, Jovana Vokić, asistentkinja na istom, „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“ koji opština Novi Bečej sprovodi u okviru programa „Gradovi u fokusu“, objasnila je kako se projektne aktivnosti vezane za Slano Kopovo uklapaju u sam projekat koji se bavi kulturom novobečejske opštine: „Projekat „Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“ je u stvari projekat koji je poprilično kompleksan. Ideja je da se svi kulturni resursi opštine Novi Bečej iskoriste u svrhu društvenog i ekonomskog razvoja opštine, te tako jedna od kategorija aktivnosti jeste vezivanje prirode i zaštite životne sredine sa kulturom i stvaralaštvom. Ono što smo pokušavali da uradimo jeste upravo to, ono što je nama najvrednije iz ove kategorije,  da povežemo sa kulturom i stvaralaštvom, pa smo osmislili dve kategorije aktivnosti u okviru celog projekta. Jedna aktivnost je upravo konkurs za grafičko rešenje za maskotu, a druga je foto-safari. Obe aktivnosti su vezane za Slano Kopovo, najznačajnije zaštićeno dobro na teritoriji opštine.“

Radovi koji su pristigli na konkurs za izradu grafičkog rešenja maskote Slanog Kopova uskoro će biti predstavljeni u okviru izložbe koja će biti organizovana u Domu kulture opštine Novi Bečej, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Dodatni oblici maskote Druga nagrada Treća nagrada