Ekobiološki kamp na Slanom kopovu

Kamp 2018

Upravljač SRP ,,Slano kopovo”, već 5 godina unazad organizuje u više navrata godišnje prstenovanje ptica u cilju monitoringa migracije ptica preko ovog zaštićenog područja. 

Ove godine, želja nam je da proširimo opseg istraživanja na ovom području, te u periodu od 27.avgusta do 7. septembra organizujemo ekobiološki kamp za sve zainteresovane istraživače. Pored bogate ornitofaune, Slano kopovo je značajno i sa botaničkog aspekta, poseduje bogatu faunu vilinih konjica, i još mnogih do sada neistraženih grupa organizama. Sa željom da unapredimo znanja o ovom biseru prirode, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u budućim istraživanjima ovog područja.

Učešće na kampu je besplatno. Učesnicima kampa je obezbeđen smeštaj u vizitorskom centru, hrana i voda za piće. Obavezno je poneti vreće za spavanje. Autobuske linije redovno saobračaju iz pravca Novog Sada, Kikinde, Starog Bečeja, Zrenjanina. Prevoz od Novog Bečeja do Slanog kopova je obezbeđen.

Zbog ograničenog broja mesta za spavanje u vizitorskom centru, svoje učešće je potrebno potvrditi najkasnije do 25.08.2018.

Organizator kampa je upravljač SRP ,,Slano kopovo” ,,LU Novi Bečej” , za prijavu i za sve dodatne informacije se možete obratiti na mail ssilwija@gmail.com.

Kamp se finansira iz sredstava budžeta opštine Novi Bečej i sredstava Ministarstva zaštite životne sredine.